seven-chakra-stonesKao što sve u kreaciji ima svoj oblik i boju, tako i poludrago i drago kamenje imaju svoju moć, svoju vibraciju.

Kristali imaju svoju moć koju prenose na prirodu i na čovjeka. Ljudi ih nose oko vrata, kao ukras, ili ih koriste kao određene energetske toćke u prostoru gdje živi i radi, ili ih pak koristi da bi energizirao vodu.

Također se kristali koriste i u terapeutske svrhe - sa kristalima se rade određeni tretmani. Oni se postavljaju na određene točke, a najjaće djelovanje je preko određenih čakri.


Pasted from <http://www.biorama.net/drago-kamenje.html>

Pasted from <http://www.apstraktno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=16&Itemid=21>

 

sunSvaki organ u tijelu vibrira određenom frekvencijom. Upravo tako je i s nevidljivim i nečujnim frekvencijama kristala. Svaki od njih vibrira različitim rezonancama i na različitoj valnoj dužini i tako odjekuje u različitim organima tijela.

Energetskim tretiranjem i programiranjem kristala možemo ih aktivirati i koristiti u  iscjeljivanju. Pomažu uspostavljaju energetske stabilnosti i usklađivanju  energetskih tokova kroz čakre i pokreću proces iscjeljivanja. Svaka  neuravnoteženost bilo na emotivnom, fizičkom, mentalnom ili duhovnom nivou  odražava se na cijeli naš organizam - na naše fizičko i eteričko tijelo, a snaga  kristala i dragog kamenja daje mogućnost da se sve neravnoteže ponovno dovedu  u sklad.

Kristale ćemo koristiti i preventivno jer posjeduju najjača preventivna svojstva od  svih ljekovitih sredstava i to bez nuspojava.

 

Kristali posjeduju "iskustvo", imaju također i "sjećanje" iako se to čini sasvim  nevjerojatnim. Na taj način prenose energetske poruke iz vanjskog okoliša na  unutra a i na svoju okolinu. Osim toga prenose i svoje vlastite osobine u svoju  okolinu . Tim osobinama utječu na biološke sisteme u svojoj blizini, pa naravno i  na čovjeka . Djelovanje kristala ovisi o tome u kojoj mjeri su biološki sistemi  sposobni te signale, energije, informacije prepoznati, detektirati i upotrijebiti.

Opširnije:Kristali u terapiji

Ako se neki kristal prazni uz hematit, a puni uz gorski kristal, možete ga ostaviti preko noći na gomilu čistih i punih hematita i gorskih kristala.
Kada je gorski kristal u pitanju, za punjenje su najbolji prirodni špicevi gorskog kristala, ali i obli kamenčići sasvim dobro rade svoj posao.
Svi kristali koji imaju tvrdoću ispod 4 Mošove skale i oni koji su nastali sedimentacijom oksida metala npr. Malahit ili su metal kao Hematit, ne prazne se pod vodom.

Opširnije:Punjenje i pražnjenje (čišćenje) kristala

Postoji više načina za čišćenje kristala, a ono se svakako treba poduzeti nakon  što kamen kupimo, naslijedimo, dobijemo na dar.

Opširnije:Čišćenje kristala

U prilogu se nalazi lista bolesti za koje pojedini kristal moze svojim vibracijama pripomoci.

Opširnije:Kristali i bolesti

Kristali mogu utjecati i na nase raspolozenje i pomoci kod neželjenih emocija.

Opširnije:Kristali i emocije

Slijedeća tabela prikazuje razne kristale i kakav oni imaju utjecaj na čovjeka.

Opširnije:Djelovanje kristala