sunSvaki organ u tijelu vibrira određenom frekvencijom. Upravo tako je i s nevidljivim i nečujnim frekvencijama kristala. Svaki od njih vibrira različitim rezonancama i na različitoj valnoj dužini i tako odjekuje u različitim organima tijela.

Energetskim tretiranjem i programiranjem kristala možemo ih aktivirati i koristiti u  iscjeljivanju. Pomažu uspostavljaju energetske stabilnosti i usklađivanju  energetskih tokova kroz čakre i pokreću proces iscjeljivanja. Svaka  neuravnoteženost bilo na emotivnom, fizičkom, mentalnom ili duhovnom nivou  odražava se na cijeli naš organizam - na naše fizičko i eteričko tijelo, a snaga  kristala i dragog kamenja daje mogućnost da se sve neravnoteže ponovno dovedu  u sklad.

Kristale ćemo koristiti i preventivno jer posjeduju najjača preventivna svojstva od  svih ljekovitih sredstava i to bez nuspojava.

 

Kristali posjeduju "iskustvo", imaju također i "sjećanje" iako se to čini sasvim  nevjerojatnim. Na taj način prenose energetske poruke iz vanjskog okoliša na  unutra a i na svoju okolinu. Osim toga prenose i svoje vlastite osobine u svoju  okolinu . Tim osobinama utječu na biološke sisteme u svojoj blizini, pa naravno i  na čovjeka . Djelovanje kristala ovisi o tome u kojoj mjeri su biološki sistemi  sposobni te signale, energije, informacije prepoznati, detektirati i upotrijebiti.

Za uspješnu upotrebu energetskih postupaka s kristalima su razumljivo potrebna  određena znanja i iskustva. Naročito je važno znanje o čišćenju kristala, jer oni u  sebe "spremaju" najrazličitije "programe", ovisno čemu su bili izloženi. Poznato je  da se neki dragi kamen smatra "nesretnim" ili "štetnim". Oni to po svojoj prirodi  nisu, samo su spremili u sebe energije ili emocije programa kojima su bili izloženi.  Kristali vam ne mogu naškoditi, ali energije drugih ljudi koji su došli u dodir sa  kristalom mogu prouzročiti štetu.

 

Ovim vam ne preporučujem da se kod bolesti odričete liječničkog savjeta, koji je  vrlo važan jer samo liječnik sa sigurnošću može ustanoviti od čega ste oboljeli.  Tek kada u potpunosti poznajete svoju dijagnozu možete se poslužiti  iscjeljiteljskim mogućnostima kristala i dragog kamenja, ljekovitih trava ili drugih  prirodnih načina iscjeljivanja. Djelovanje kristala može biti samo pozitivno uz uvjet  da se s kristalima postupa s pažnjom.