Crown Chakra_by_gloriagypsySvi ljubičasti kristali i bijeli i prozirni kristali: ametist, fluorit, gorski kristal, magnetit

Ljubičasto zračenje je znak duhovnog majstorstva. To je najviša, najsuptilnija  specijalizacija svjetlosti i odgovara najvišim elementima u našoj prirodi. Ono stoji  na kruni spektra u kontrastu sa crvenim. Ove najviše vibracije mješavina su  crvenog(materija) i plavog (duhovno). Zadatak je čovjeka produhoviti materiju, a  proces transformacije može biti bolan. Kada radite s kristalima imajte na umu da  su tamniji tonovi povezani sa tugom. Tamno ljubičasto označava visoko duhovno  postignuće, blijedo ljubičasto ukazuje na kozmičku svijesti ljubav - humanost,  blještava ljubičasta označava transcendentalni idealizam.

U iscjeljivanju ljubičasti kristali pomažu kod nesanica, glavobolja i kod lakših  mentalnih poremećaja.

Bijelo sadrži sve boje u sebi, aktivnost, pozitivnost. Moć bijelog zračenja nije toliko  u fizičkom iscjeljivanju koliko u duhovnoj iluminaciji. Bijelo se upotrebljava za  zaštitu oba: mentalnog i fizičkog tijela. Postoje situacije u kojima se čudesna  zaštita postiže okruživanjem pojedinca aurom bijele svjetlosti.